Ontdek de verborgen schoonheid van Andasibe in Madagaskar – Ervaar de puurheid van Vohimana

Andasibe ligt in de oostelijke regio van Madagaskar. Andasibe is goed te bezoeken vanaf Antananarivo. Vanaf de hoofdstad is het ongeveer 4 tot 5 uur rijden met de auto. Het prachtige avontuur begint op het moment dat je in de auto stapt. Hoewel de weg op sommige stukken slecht zal zijn maakt de omgeving en het uitzicht alles goed.

In Antananarivo ervaar je nog de drukte die past bij een echte hoofdstad, maar al snel zul je na het passeren van enkele dorpjes genieten van de prachtige bergen en het uitzicht wat daarbij hoort.

Een foto van het uitzicht onderweg richting Andasibe
Een foto van het uitzicht onderweg richting Andasibe

Ecolodge een prachtige plek met een adembenemend uitzicht

Aan de rand van het Vohimana bos vind je Ecolodge Antasibe oftewel Le relais du naturaliste. Deze prachtige lodges vind je op ongeveer 45 minuten lopen vanaf het dorpje Ambavaniasy. Na het passeren van een kleine rivier en een aantal lokale huisjes kom je bij een spoorlijn welke je een stuk zal volgen. Alleen de weg naar de Ecolodge is werkelijk bijzonder te noemen.

De wandeltocht naar Ecolodge via het spoor

 

Na een wandeltocht van ongeveer 40 minuten zul je aankomen bij de Ecolodge. Je zal binnenkomen in de gemeenschappelijke ruimte welke voorzien is van heerlijk zittend meubilair waar je perfect kan genieten van het mooie uitzicht.

Het park is voorzien van aantal lodges en bungalows ook is er een slaapzaal aanwezig. Alles is gebouwd met lokale materialen en op traditionele wijze. Daarnaast is elke hut omgeven door prachtige bloemen en planten en een spectaculair uitzicht.

Uitzicht Ecolodge
Uitzicht Ecolodge

 

Ontdek de schoonheid van Nationaal Park Andasibe

Het bezoeken van Nationaal Park Andasibe is een indrukwekkende ervaring. In dit park leeft de grootste halfaap ter wereld, welke alleen voorkomt in Madagascar: De Indri Indri! Hij lijkt op een panda door z’n vacht en maakt een zeer indrukwekkend geluid wat je kan vergelijken met een soort sirene, Naast de Indri Indri komen er in Andasibe nog vele andere soorten lemuren voor,  je kan dan o.a denken aan: Sifaka, Ringstaart Maki en de Bruine Maki.

Een goede gids kan je tijdens de excursie precies vertellen wat waar zit. Tevens ziet deze gids de meeste indrukwekkende andere dieren waar je anders zo voorbij zou lopen. Een goede gids is dus echt aan te raden als je het Nationaal Park Andasibe wilt ontdekken.

schoonheid van Nationaal Park Andasibe
Foto gemaakt in het Nationaal Park Andasibe
Foto gemaakt in het Nationaal Park Andasibe
Foto gemaakt in het Nationaal Park Andasibe