Rondreis: Ontdek het noorden van Madagascar – Dingen die je echt gezien moet hebben

Tijdens onze rondreis hebben we het Noorden van Madagascar ontdekt. Wat we voorheen alleen nog maar wisten van foto’s en brochures gingen we in levende lijve ontdekken. Het noorden van Madagascar heeft erg veel te bieden in een relatief compact gebied van het land. Het is overweldigend mooi en zeker ook uniek, middels dit artikel nemen we je mee in de bezienswaardigheden die het noorden te bieden heeft. Naar onze mening mogen deze niet ontbreken tijdens je rondreis in het noorden van Madagascar.

Bij veel reizigers staat Madagascar hoog op het lijstje, dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat bijvoorbeeld 90% van alle planten en dieren uniek zijn en alleen in dit land voorkomen.

Diego Suarez

Dit is een populaire stad onder toeristen, door de vele karakteristieke gebouwen heeft het iets koloniaals en oogt het meer ontwikkeld. Je vindt hier veel goede en gezellige restaurants en terrasjes waar je heerlijk kan genieten van een biertje of een lekker diner.
Ook vind je in Diego Suarez de mooiste baaien van Madagascar, ontdek deze prachtige ongerepte schoonheid door middel van een strandwandeling. Een wandeling biedt geweldige uitzichten op Mer d’Emeraude en de baai van Diego Suarez.

Ontdek het noorden van Madagascar

Ambanja

Ambanja is een levendig plaatsje en zoals de gidsen zeggen; een opmars naar Nosy-be. Op slechts een half uur afstand vertrekt de boot naar dit eiland.
Ambanja is een klein plaatsje waar weinig toeristen verblijven, dit is voor ons ook de reden om Ambanja aan te doen. 

Leuk om de omgeving te ontdekken middels een excursie. Een echte aanrader voor degene die benieuwd is naar alles wat groeit en bloeit in de omgeving van Ambanja of een onvergetelijke momenten wil beleven bij het doorkruizen van het kleine dorpje vol zwaaiende kinderen en vrolijke mensen. 

Ontdek Ambanja
Ontdek Ambanja een foto gemaakt tijdens een fietstocht door het leuke en mooie Ambanja

 

Nosy Bé

Nosy Bè het paradijselijke en tropische eiland vind je aan de noordwestkust van Madagascar. Naast de vriendelijke en vrolijke eilandbewoners vind je hier prachtige witte stranden en helderblauwe zee met mooie koraalriffen. Wat ons betreft het bezoeken zeker waard tijdens een intensieve rondreis door Madagascar. Doordat het eiland erg toeristisch is moet je hier rekening houden met wat hogere prijzen t.o.v Madagascar. 

Je kan vanaf de plaats Ambatoloaka verschillende boottochten maken naar o.a het eilandje Nosy Tanikeli. Dit eilandje is sinds een aantal jaar gereguleerd en doorgaans vind je er veel lokale families die hier de dag doorbrengen. Boven op de berg is een plek gemaakt waar gekookt/gebarbecued kan worden om het vervolgens beneden op te eten. Via een korte klim, waar je onderweg nog een aantal lemuren tegenkomt, kom je boven en kun je vanaf de vuurtoren prachtig over het gehele gebied uitkijken. Op het eiland hangt een leuke en ontspannen sfeer

Door dat Nosy Bé erg populair is onder toeristen kun je hier ook allerlei excursies of boottochten boeken. Zelf hebben wij een kayak excursie geboekt om verschillende eilanden aan te doen met de kayak o.a: Nusa Tanikely, het onbewoonde eiland Nosy Vorona en Nosy Komba.. Op het eiland Nosy Komba hebben we nog een kleine excursie gedaan om verschillende diersoorten als de lemur, schildpadden en de slag boa constrictor te bekijken.

Kayak Excursie Nosy Bé

Andasibe

Andasibe ligt eerder een beetje in het oosten dan in het noorden van Madagascar maar is zeker goed te bezoeken vanaf Antananarivo. Vanaf de hoofdstad is het ongeveer 4 uur rijden met de auto, 

Het bezoeken van Nationaal Park Andasibe is een indrukwekkende ervaring. In dit park leeft de grootste halfaap ter wereld, welke alleen voorkomt in Madagascar: De Indri Indri! Hij lijkt op een panda door z’n vacht en maakt een zeer indrukwekkend geluid wat je kan vergelijken met een soort sirene, Naast de Indri Indri komen er in Andasibe nog vele andere soorten lemuren voor,  je kan dan o.a denken aan: Sifaka, Ringstaart Maki en de Bruine Maki. 

Een goede gids kan je tijdens de excursie precies vertellen wat waar zit. Tevens ziet deze gids de meeste indrukwekkende andere dieren waar je anders zo voorbij zou lopen. Een goede gids is dus echt aan te raden als je het Nationaal Park Andasibe wilt ontdekken.

[img indri indri]

Ankarana Nationaal Park

Ten zuiden van Diego Suarez vind je het Ankarana Nationaal Park. Dit park heeft prachtige natuurlijke schoonheden welke het bezoeken waard zijn. Zo vind je hier grote vlaktes van puntige tsingy stenen met indrukwekkende kloven en ondergrondse rivieren. Ook kun je de Mangily-Sinkhole bezoeken. De Mangily-Sinkhole is een zeer indrukwekkende verschijning. Het is 140 meter diep en heeft een volume van 25 miljoen kubieke meter. 

Ankarana Nationaal Park 

Puntige tsingy stenen

Om de puntige tsingy stenen te kunnen bewonderen moet je een uitdagende wandeling maken. Tijdens deze wandeling heb je een grote kans om prachtige diersoorten te treffen. Je kan verschillende lemuren en vogels spotten welke je alleen in Madagascar voorkomen. Ook vind je onderweg prachtige verschillende uitkijk posities waar je kan genieten van adembenemende uitzichten. 

Eenmaal aangekomen bij de puntige tsingy stenen kun je middels dunne kloven en verschillende loopbruggen genieten van een prachtig uitzicht. Dit maakt Ankarana National Park een unieke bezienswaardigheid een echte ‘must-go’.